Nieuwsbrief #1 – 2024

In deze nieuwsbrief hebben we wat te vieren: we hebben het minimaal aantal leden bereikt! Ook willen we u graag meer vertellen over onze bijeenkomsten, kunt u ook investeren in ZonnepanelenDelen en vertellen we wat over de energieleverancier.

Hoera! Brabantstroom heeft 100 leden!
Het aantal leden om te starten hebben we bereikt. Inmiddels zijn er ruim 100 leden die goedkope, groene stroom uit eigen stad gaan gebruiken. We zijn hier ongelooflijk blij mee, want zonder u, is er geen Brabantstroom. Bedankt!

Terugkoppeling bijeenkomsten
Op donderdag 7 en maandag 11 maart zijn er informatiebijeenkomsten geweest. In zowel Sociaal Cultuur Centrum de Stolp en op BBS De Graaf zijn er mensen langs geweest met al hun vragen. Na het geven van onze presentatie zijn er leden die zich meteen hebben aangemeld. Wat fijn om het enthousiasme voor Brabantstroom te zien! Vragen die veel gesteld werden gingen onder andere over de energieleverancier en de salderingsregeling. Onze reacties hierop kunt u vinden onder de veelgestelde vragen op de website, of bekijk de presentatie die we hebben gegeven op onze website https://onzebrabantstroom.nl/cooperatie-brabantstroom/

Investeren via ZonnepanelenDelen
Als ontwikkelaar van het Zonnepark Graafsebaan willen we leden de kans bieden om te investeren in dit duurzame project. Via ZonnepanelenDelen kunnen leden een bedrag naar keuze investeren en bijdragen aan de realisatie van ons zonnepark. Hiervoor kunt u zich vrijblijvend voorinschrijven via zonnepanelendelen.nl/brabantstroom. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de startdatum. U investeert via ZonnepanelenDelen in ons zonneproject en krijgt jaarlijks rendement uitgekeerd. Dit rendement is gebaseerd op de productie van het zonneproject en de geldende stroomprijzen. Het investeren kan al vanaf 25 euro en er is geen maximum investeringsbedrag. Met een ZonneDeel profiteert u direct van de duurzame energie die wordt opgewekt in ons zonnepark.

Energieleverancier Greenchoice
Wij krijgen af en toe een vraag over de samenwerking met energieleverancier Greenchoice. Dit is de leverancier waarmee wij al enkele jaren samenwerken met onze coöperaties. Bij onze coöperatie kijken we naar de tarieven voor een langere periode. We doen niet aan stunttarieven. Beheersbaarheid en voorspelbaarheid vinden we belangrijk. Elke periode bepaalt de coöperatie hoe laag de prijs gemaakt kan worden, zodat u als lid écht alleen de noodzakelijke kosten betaalt. Als de marktprijzen stijgen, dan stijgen de prijzen van de coöperatie minder hard mee. Daarmee is het een zekerheid tegen stijgende, hoge energietarieven.

Greenchoice is de vierde qua omvang en door Brabantstroom gekozen als betrouwbare partner voor dit project. Greenchoice is verder een hele stabiele partij.

We wensen u fijne (paas)dagen!